En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Umumiyetle yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, akse anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

 Gestaltnın eş merdivenlerinin yangın ve sair ivedi hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak onaylama edilir.

Başkaca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin bile fazlasıyla önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları rabıtalı olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın far çhileışmasını peylemek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet yapılmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri etkili acıe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında muhakkak kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya değindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın kapısı nasıl bakım strüktürlmalıdır? Yangın kapıları tekdüze hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek bâtınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının dürüst bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin akva olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının denetleme edilmesini derunerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve teamülaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya esaslı ve kolaylıkla açılabilen örgüya sahiptir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kızılınarak zaruri skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. yangın kapısı Bapnın kendi kendine kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının kesifı sıkıya kapanmasını esenlamaktır.

Report this wiki page